Folkeskoler inviterede til videnbasar

26. april 2024
Folkeskoler inviterede til videnbasar
Mere end 350 besøgende slog vejen forbi GAME Streetmekka til Videnbasar. Foto: Viborg Kommune

350 lærere, ledere og medlemmer af skolebestyrelser på tværs af Viborg Kommunes folkeskoler kunne gå på opdagelse i 25 stande og få inspiration til at skabe god praksis i skolerne.

GAME Streetmekka var torsdag den 18. april omdannet til en basar med 25 standeborde. Ved hver stand kunne de mange besøgende gå på opdagelse i spændende praksis-eksempler, som skolerne siden skoleårets start har arbejdet med.

Formålet er at dele viden med hinanden og udbrede det, der virker.

For eksempel kunne de besøgende i stand nr. 3 få viden om, hvordan lærere på Overlund Skole har arbejdet med skemalagte elevsamtaler i alle klasser. Det har styrket lærerens relation til alle elever og fået alle elever til at føle sig mødt af klassens voksne i forhold til faglig og social trivsel.

I stand nr. 13 kunne de høre om, hvordan man på Møldrup Skole har oprettet et netværk af lokale arbejdspladser, hvor eleverne på valgholdet ”Erhverv og Uddannelse” har haft mulighed for praktikker, erhvervs- og uddannelsesbesøg for at åbne elevernes øjne for flere uddannelsesmuligheder efter 9. klasse

– Det er altså en god oplevelse at høre stolte og engagerede lærere og pædagoger fortælle om deres arbejde med de her praksis-eksempler, og jeg er glad for, at skolebestyrelserne er med i år. Det er vigtigt, at vi ser og hører de samme positive fortællinger, så vi får en fælles forståelse af, hvordan vores skoler kan lære af hinanden og bruge lokalsamfundet, men også hvordan bestyrelser og vi som forældre i det hele taget kan spille en positiv rolle på den lokale folkeskole, siger Katrine Fusager Rohde, formand for Børne- og Ungdomsudvalget.

Rekordmange besøgende

Det er tredje gang, videnbasaren holdes, og antallet af besøgende har aldrig været højere. Det glæder skolechef i Viborg Kommune, Hasse Valdemar Mortensen:

– Vi har så mange dygtige medarbejdere og ledere, der har en masse viden. Når vi deler vores viden og praksis med hinanden, er det samtidig med til at højne kvaliteten i vores dagligdag. Samtidig skaber det relationer på tværs af skoler – og særligt, når så mange lærere møder op.

Ved alle stande lå et visitkort, så de besøgende kunne tage både idéer og kontaktoplysninger med hjem.

Fakta

De besøger basaren: lærere, pædagoger, ledere, skolebestyrelser og Børne- og Ungdomsudvalget.

På videnbasaren deler standeholderne ud af deres erfaringer med metoderne, hvor de besøgende kan tage prototyper på god pædagogisk og didaktisk praksis med hjem til egen skole.