Hovedvejen ved Møldrup får ny asfalt

26. april 2024
Hovedvejen ved Møldrup får ny asfalt
På den anden side af vejarbejdet venter en bedre kørebane. Foto: Vejdirektoratet

Vejdirektoratet lægger ny asfalt på fire kilometer af rute 13 ved Møldrup nord for Viborg fra onsdag 24. april og tre uger frem.

I dag går Vejdirektoratet i gang med at udskifte asfalt ved Møldrup nord for Viborg. Det sker på en fire kilometer lang strækning af Hovedvejen, der også er kendt som rute 13.

Arbejdet begynder her til morgen, hvor den nuværende asfalt skal affræses, hvilket foregår i dagtimerne, mens den resterende del af arbejdet af hensyn til trafikanterne hovedsageligt vil blive udført om aftenen og natten. Fræsearbejdet kommer til at vare to dage.

Vejdirektoratet forventer, at arbejdet vil tage i alt tre uger. Dog med det forbehold, at vejret nogle gange kan være årsag til mindre forsinkelser.  

Sådan foregår arbejdet

Vejdirektoratet begynder med at affræse den gamle belægning. Herefter bliver der udlagt et nyt slidlag og til slut påført nye vejstriber.

Resultatet bliver en mere jævn kørebane og en bedre køreoplevelse for trafikanterne.   

Information til trafikanterne

Bortset fra de første to dages fræsearbejde bliver arbejdet udført i aften- og nattimerne. Det sker på hverdage i tidsrummet fra kl. 18.00 til 6.00.

I aften- og nattetimerne vil omkørsel for alle biltyper ske via Skivevej/Løgstørvej.

I dagtimerne er strækningen åben for trafik som normalt, men med nedsat hastighed i situationer, hvor man skal køre på fræset overflade eller ved manglende striber.

Vejdirektoratet beklager på forhånd de gener, som arbejdet måtte medføre for trafikanterne.

På Vejdirektoratets trafikkort kan man altid holde sig opdateret om den aktuelle situation på statsvejene og få viden om restriktioner for trafikken, konkrete vejarbejder og øvrige trafikmeldinger.

Læs mere på Trafikinfo.dk