Viborg Kommune præsenterer ny kultur- og eventchef

29. april 2024
Viborg Kommune præsenterer ny kultur- og eventchef
Henrik Zacho er den kommende kultur- og eventchef i Viborg Kommune. Pressefoto

Det bliver lokalkendte Henrik Zacho, som fremadrettet skal stå i spidsen for kultur og events i Viborg Kommune, når han tiltræder som ny kultur- og eventchef den 1. juni 2024.

Henrik Zacho kommer fra et tilsvarende job i Holstebro, hvor han gennem 10 år har opbygget stor ledererfaring inden for først biblioteks- og idrætsområdet og siden 2020 som kommunens kultur- og fritidschef. 

Samtidig har han stor indsigt i Viborg Kommunes kulturliv, både professionelt, men også som forbruger og aktivt bestyrelsesmedlem. Han er nemlig født og opvokset i Viborg og bor nu i Hald Ege lige syd for Viborg. 

I stillingsopslaget blev der stillet store krav om både professionel indsigt i kulturlivet og dokumenteret erfaring med ledelse samt kendskab til det særlige at arbejde i en politisk ledet organisation. 
  
– Der var mange kvalificerede ansøgere, og vi er særdeles tilfredse med det endelige valg. Henrik er skarp og indfrier alle de opstillede krav, samtidig med at han er en yderst behagelig person. Han bliver en gevinst både på rådhuset, blandt kulturinstitutioner og de mange foreninger og ildsjæle, ligesom han også kan bygge bro til erhvervslivet, siger direktør for Kultur & Udvikling Lars Stentoft. 

En viborgenser vender hjem
For Henrik Zacho er det ikke uden betydning, at han nu vender ”hjem”.

– Som viborgenser og fagperson har jeg ikke kunnet undgå at lægge mærke til Viborg Kommunes ambitiøse satsning på kultur og events. Barren er sat højt, og vi har virkelig noget, vi kan være stolte af. Jeg er meget glad for at blive en del af et stærkt hold, og jeg brænder for at være med til at udvikle videre på alle de spændende initiativer, der er sat i søen. Og så kan jeg mærke, at det betyder noget helt særligt at “vende hjem” og få lov til at arbejde for den by og den kommune, jeg har brugt det meste af mit liv i, siger Henrik Zacho 
 
Han er oprindeligt uddannet cand.mag. fra Aarhus Universitet. Denne uddannelse førte til flere konsulentjobs både i den private konsulentbranche og i Herning Kommunes HR-afdeling. Efterfølgende har han videreuddannet sig med en master i offentlig ledelse fra SDU og STIFINDER lederuddannelse med særligt fokus på personaleledelse.