Skattejagt og skæggede drager i regnskoven

2. maj 2024
Skattejagt og skæggede drager i regnskoven
Der er mulighed for at komme tæt på skægagamen den 12. maj / Foto: Lone Barret

Alle sejl sættes til, når Hald Ege Miniregnskov fejrer sit 20-års jubilæum i en hel uge med bl.a. en skattejagt for børn søndag den 12. maj.

Har man ikke tidligere besøgt miniregnskoven er jubilæumsugen fra den 12. til den 19. maj en god anledning. Stedets medarbejdere er nemlig godt i gang med at varme op til en uge med ekstra oplevelser til de besøgende.

Rør ved skægagamen og find skatten

Som det vigtigste vil der i langt højere grad end normalt blive lejlighed til at røre ved nogle regnskovens dyr – både de eksotiske og de mere almindelige – fortæller leder af Trepas – og dermed også miniregnskoven – Lone Barrett:
– I den eksotiske afdeling glæder vi os f.eks. til at vise skægagamen frem, så børn og voksne kan røre ved den. Skægagamen bliver også kaldt ”den skæggede drage” – og den kan måske godt se lidt farlig ud, men i virkeligheden er det et meget venligt og roligt krybdyr i øglefamilien.

I hele perioden kan interesserede gæster kunne komme ind i Hald Ege Miniregnskov for bare 20 kr. Og søndag den 12. maj bliver den helt store festdag, fortæller Lone Barret:
– Ud over muligheden for at komme tæt på dyrene, så arranger vi en skattejagt for alle børn, der besøger os denne dag. Skattejagten bringer børnene rundt i hele regnskoven, hvor de lærer noget om dyrene og planterne, og til sidst er der præmier til alle, der løser gåden.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke på dagen, ligesom der også – i anledning af Mors Dag – vil være mulighed for at købe Geisha-orkidéer.

En arbejdsplads og en attraktion

Regnskoven er en del af JobIgen Viborgs afdeling Trepas, der tilbyder borgere, som har fysiske eller psykiske funktionsnedsættelser, et beskyttet job. Miniregnskoven, der åbnede i maj 2004, blev oprindelig lavet i samarbejde med Botanisk Have i Aarhus. 35 beskyttede medarbejdere varetager alle praktiske opgaver med at passe dyr og planter og servicere regnskovens gæster, mens de fem kommunalt ansatte tilrettelægger driften.

De beskyttede medarbejdere sætter en stor ære i at vise deres arbejdsplads og dyrene frem til regnskovens gæster, så der bliver mange historier at fortælle til publikum den 12. maj.

Lone Barrett glæder sig over regnskovens succes og ser frem til at modtage publikum:
– Hald Ege Minisregnkov er først og fremmest en arbejdsplads, hvor tingene er tilrettelagt for vores medarbejdere, men det er også en turistattraktion, som vi alle sammen er stolte af at vise frem.

Fakta om Hald Ege Miniregskov og Trepas

Hald Ege Miniregnskov er en del af den beskyttede beskæftigelse i Viborg Kommune under JobIgen og Trepas.

Trepas har omkring 150 beskyttede medarbejdere, der arbejder i de seks afdelinger: Hald Ege Miniregnskov, Kløvercafeen, Kantinen, El, Dæk og metal og Pakkemontagen.

Trepas kan her i maj 2024 fejre 60-års jubilæum, og nogle medarbejdere har arbejdet der både 40 og 50 år. Der holdes åbent hus den 15. maj kl. 10-15 på Vævervej 11 og Håndværkervej 4, hvor også pressen er velkommen.

Læs mere på viborg.dk/miniregnskov og på jobigen.viborg.dk under beskyttet beskæftigelse