Politiet advarer: Flere alvorlige hændelser med knallertkørsel

13. maj 2024
Politiet advarer: Flere alvorlige hændelser med knallertkørsel
Foto: Rigspolitiet

En skræmmende hændelse fandt sted på Bakkestien i Overlund, hvor en bedstemor og hendes to børnebørn måtte springe for livet, da en ung knallertfører kom susende forbi. Midt- og Vestjyllands Politi står over for en voksende udfordring med unge knallertkørere, der skaber utryghed i trafikken.

Især i Kristi himmelfartsferien har problemet manifesteret sig i form af tre alvorlige hændelser. Sådanne perioder synes at have deres egen sæsonbestemte problemer – ligesom julefrokoster ofte fører til spirituskørsel og de lune sommeraftener øger antallet af klager over høj musik.

De seneste episoder har fundet sted i områderne omkring Bjerringbro og Tjele øst for Viborg, hvor unges risikobetonede adfærd på knallerter ikke bare har været til gene, men også til fare for andre. Eksempler på deres hensynsløse kørsel inkluderer at køre på baghjul og unødvendig brug af horn, hvilket skaber både larm og farlige situationer.

En særlig hændelse, der understreger alvoren, involverede en ung knallertfører, der nær havde ramt en 72-årig bedstemor og hendes to børnebørn. De befandt sig på Bakkestien i Overlund, da de pludseligt måtte kaste sig ind i en hæk for at undgå at blive påkørt af knallerten, der kom susende.

Dette fænomen med unge knallertister, der udgør en fare i trafikken, er blevet et tilbagevendende problem, som kræver øget opmærksomhed fra politiets side. Politikommissær Peter Søndergård appellerer til at disse unge får en bedre forståelse for færdselsloven og konsekvenserne af deres handlinger i trafikken.