NSK anholder mand i Viborg for hvidvask af 60 millioner kroner

23. maj 2024
NSK anholder mand i Viborg for hvidvask af 60 millioner kroner

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har torsdag anholdt og sigtet en 30-årig mand i Viborg for hvidvask af mindst 60 millioner kroner.

Der er i forbindelse med anholdelsen af den 30-årige sket ransagninger på flere adresser i Viborg. Ransagningerne er sket i tæt samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi. Sagen er opstartet på baggrund af en anmeldelse fra Skattestyrelsen.

Den 30-årige er sigtet for at have hvidvasket mindst 60 millioner kroner.

Det er NSK’s opfattelse at, den sigtede har været en del af et organiseret kriminelt netværk, der har hvidvasket penge via danske selskaber, som har fungeret som fakturafabrikker. Pengene fra selskaberne er blevet overført til flere udenlandske konti. 

Den 30-årige er tidligere direktør for et mindre selskab, der er gået konkurs.

”Sagen bygger på en omfattende og grundig efterforskning, og med dagens anholdelse og ransagning har vi sikret beviser til den videre efterforskning mod den 30-årige. Det er vores opfattelse, at han har været en del af et organiseret kriminelt netværk, der har stået for omfattende hvidvask, som har betydet, at statskassen er blevet unddraget for et stort millionbeløb,” siger politikommisær i NSK, Niels Kristoffersen.

Den sigtede vil ikke blive fremstillet i grundlovsforhør.

Af hensyn til den videre efterforskning i sagen kan NSK ikke oplyse yderligere på nuværende tidspunkt.