TV 2 og Fonden Filmtalent lancerer talentudviklings -samarbejde med fokus på mangfoldighed

23. maj 2024
TV 2 og Fonden Filmtalent lancerer talentudviklings -samarbejde med fokus på mangfoldighed

TV 2 og Fonden Filmtalent er gået sammen om et nyt, landsdækkende talentudviklingssamarbejde under titlen Åben ÅRGANG. Det skal fremme udviklingen af flere danske filmskabere med forskellige stemmer, baggrunde og perspektiver – og dermed være med til at sikre bredere og bedre repræsentation i dansk film og tv fremadrettet.

Skal dansk film og tv blive ved med at skabe stærke fortællinger med kvalitet, relevans og værdi for alle danskere, er der brug for endnu mere mangfoldighed i branchen.

Det er udgangspunktet for et nyt samarbejde mellem TV 2 og Fonden Filmtalent, herunder filmværkstederne i Aarhus, Odense, København og Viborg. Et samarbejde, der også er støttet af Det Danske Filminstitut.

– For Filminstituttet er det afgørende vigtigt at skabe mulighed for flere og anderledes stemmer i dansk film. Det skal ske tidligt, og det kan kun ske ved at sikre at talentudviklingen er åben og tilgængelig for alle. Filmtalent har gennem filmværkstederne kontakt til talenterne og Åben ÅRGANG er et vigtigt element i arbejdet med at skabe en større mangfoldighed i dansk film, siger Claus Ladegaard, adm. direktør i Det Danske Filminstitut. 

Flere talenter med forskellige stemmer

Åben ÅRGANG henvender sig til fortællere fra hele Danmark, der har en konkret idé eller historie til en kortfilm. Over en treårig periode vil der blive optaget 10 talenter årligt i et skræddersyet talentudviklingsprogram.

– Vi er utrolig glade for den ekstra muskel, som partnerskabet med TV 2 giver. Sammen kan vi åbne dørene til film- og tv-verdenen for endnu flere talenter, siger Jeanette Reutzer, direktør i Fonden Filmtalent, og fortsætter:

– Filmværkstederne har gennem mange år skabt rammerne for, at nye talenter og uprøvede kræfter kan få læring, støtte, udstyr og sparring uden for de traditionelle institutionelle, kommercielle og uddannelsesmæssige rammer. Det er den erfaring og tradition, Åben ÅRGANG bygger ovenpå.

For TV 2 er Åben ÅRGANG et vigtigt element i et styrket samarbejde på tværs af aktører i branchen om at brede rekrutteringsgrundlaget ud. Det er nemlig afgørende for at fremtidssikre den høje kvalitet i danske film og tv-serier, fortæller fiktionschef hos TV 2, Mette Nelund:

– Vi vil gerne være med til at styrke indsatsen for mere diversitet og samfundsmæssig mangfoldighed i vækstlaget for at sikre et bredere rekrutteringsgrundlag til branchen og til uddannelserne. Som et af de største public service-medier i Danmark har vi et ansvar for være en del af denne udvikling. Derfor er vi også meget glade for dette partnerskab, hvor vi er med til at investere i morgendagens talenter helt fra værkstedsniveau, siger fiktionschef på TV 2, Mette Nelund.

Læs mere om Åben ÅRGANG her: www.aabenaargang.dk