Viborg FF’s sejr over OB: En afdæmpet glæde midt i ærgrelsen

26. maj 2024
Viborg FF’s sejr over OB: En afdæmpet glæde midt i ærgrelsen
Fyrværkeri på banen. Foto: Viktor Lyngsø Pedersen

Viborg FF sluttede sæsonen af med en 2-1 sejr over OB, hvilket gav anledning til smil og glæde blandt både spillere og fans. Kampen blev spillet under perfekte vejrforhold og midt i Viborgs livlige streetfood festival, hvilket tilføjede en ekstra festlig stemning til begivenheden.

Kampen startede dog ikke godt for Viborg FF, da OB’s Max Fenger bragte gæsterne foran med 0-1 efter blot 12 minutters spil. Efter pausen kom Viborg stærkt igen, og Jakob Vester udlignede til 1-1 i det 52. minut. Sejrsmålet blev sat ind af Magnus Westergaard i det 77. minut, hvilket sikrede Viborg sejren.

Midt i kampens spænding blev begivenhederne dog overskygget af dramatik. Fem minutter før tid blev kampen afbrudt, da OB’s fans kastede fyrværkeri ind på banen. Diana Pedersen, der så kampen på tv mens hendes tre drenge var på stadion, udtrykte sin forfærdelse: “Jeg forstår slet ikke hvad der får folk til overhovedet at tænke på at tage fyrværkeri med ind. Det hører ikke til og det kan da ikke passe, man som mor skal sidde og være bekymret for ens drenge, når de er inde og se en kamp.”

På trods af chokket havde Dianas drenge en god oplevelse, da spillerne efter kampen gav autografer. Viborg FF’s cheftræner Jakob Poulsen udtrykte dog en blanding af lettelse og ærgrelse. Lettelse over sejren, men ærgrelse over, at holdet ikke formåede at sikre syvendepladsen, som gik til Randers FC efter deres sejr over Vejle Boldklub.

Jakob Vester, der scorede Viborg FF’s første mål, udtrykte, at det største fokus lå på, at holdet ikke nåede den syvendeplads, de havde drømt om. Han påpegede, at det ikke var denne kamp, der ødelagde chancen for dem, men snarere de foregående kampe.

Cheftræner Jakob Poulsen delte lignende følelser og forklarede, at der var en stor ærgrelse over, at de ikke opnåede mere. Han understregede, at det ikke var denne kamp, der kostede dem, men at holdet havde spillet en god kamp med god boldbesiddelse og kvalitet, hvilket var opmuntrende.

På trods af den gode afslutning, var der ingen decideret jubel i omklædningsrummet. Holdet var ærgerlige over, at de ikke kunne opnå deres mål om syvendepladsen og dermed en europæisk playoffkamp. Men som Jakob Poulsen påpegede, var det vigtigste at huske, hvad holdet er gode til, og at fortsætte med at arbejde på forbedringer til næste sæson.

Kampen blev en påmindelse om de store følelser, der er i spil i fodbold, både på banen og blandt fansene. Selvom der var dramatik og en uheldig episode med fyrværkeri, formåede Viborg FF at slutte sæsonen af med en sejr og give deres fans en positiv afslutning på sæsonen.