En fantastisk succes for Viborg Streetfood Festival 2024

27. maj 2024
En fantastisk succes for Viborg Streetfood Festival 2024
Borderne var fyldt godt op. Foto: Dina Hedegaard

For første gang nogensinde løb Mad og Kultur’s streetfoodfestival af stablen i Viborg, og det blev en overvældende succes. Med smil på læben og maver fyldt med lækker mad, var der en enestående stemning på Paradepladsen, hvor festivalen fandt sted.

Kristian Andersen, Partner ved Mad og Kultur, fortæller: “Det var en kæmpe fornøjelse at afholde Streetfood festival i Viborg. Det er sjældent, at der er så mange lokale aktører med allerede det første år. Vi er meget lykkelige for den kæmpe opbakning, der har været både fra de lokale aktører samt borgerne.”

Festivalens arrangører havde håbet på at tiltrække omkring 20.000 besøgende, men allerede nu kan de bekræfte, at mindst 25.000 spisende gæster fandt vej til begivenheden. Det er en imponerende bedrift for et førsteårs arrangement.

Mad til Alle Aldre
Festivalen startede torsdag eftermiddag og fortsatte gennem hele weekenden, hvor de mange besøgende kunne nyde retter fra mere end 15 forskellige streetfood-koncepter. Der var noget for enhver smag, fra saftige spyd stegt på åben grill til frisklavede falafler og surdejspizzaer lavet af råvarer fra Thy. Duften af eksotiske krydderier og nybagt brød fyldte luften, mens gæsterne vandrede fra bod til bod med smil på læben og lækker mad i hånden.

Musik og Underholdning
Takket være Radio Viborg, Boligselskabet Sct. Jørgen og tandlægehuset Smil med

Østergaard kunne Viborgs borgere nyde gratis koncerter i løbet af weekenden. Især samarbejdet med Radio Viborg fungerede helt perfekt, nævnte Kristian. 

Musikscenen bød på optrædener af Zididada, James Sampson, Rasmus Nøhr Trio og Ankerstjerne, som alle leverede fantastiske koncerter, der fik publikum til at synge med og danse i sommervarmen. Den gode stemning spredte sig, og baren holdt åbent til langt ud på aftenen, hvilket gav mulighed for at slappe af med kolde drikkevarer i godt selskab. 

Pladsen var indrettet med hyggelige miljøer med både sidde- og ståpladser samt barer, der serverede øl, vin og cocktails. For dem, der havde lyst, var der også plads på dansegulvet.

Man kunne være heldig at finde et tidspunkt hvor der ikke var så lang kø i madboderne. Foto: Dina Hedegaard

Fremtiden for Viborg Streetfood Festival 

Selvom festivalen var en stor succes, er arrangørerne klar over, at der er plads til forbedringer. Planerne for 2025 inkluderer en større plads med flere madboder, flere siddepladser og flere dametoiletter. De håber, at disse tiltag vil forbedre oplevelsen yderligere for de besøgende. 

Endnu engang vil Mad og Kultur udtrykke deres dybeste taknemmelighed for opbakningen fra Viborg. De ser allerede frem til næste års festival og håber at se endnu flere glade ansigter i 2025. 

En Hilsen fra Arrangørerne: “Endnu engang – tak for jeres opbakning Viborg. Vi glæder os til at se jer igen i 2025.” 

Classic Race havde biler stående til udstilling. Foto: Dina Hedegaard
Hyggelige miljøer rundt på paradepladsen. Foto: Dina Hedegaard