102 projekter bliver til virkelighed gennem Nordea-fondens ”Her gror vi-pulje”

29. maj 2024
Nordea-fondens ”Her gror vi-pulje”

Nordea-fonden har nu uddelt 62,4 mio kr. til grønne åndehuller og samlingssteder i danske byer. Blandt andet Blomsterfluer, Løbebiller og Mariehøns får bedre livsbetingelser, når projekterne i 57 kommuner er gennemført.

ILdsjælene bag projekterne har netop fået besked om, at de har modtaget støtte fra Nordea-fondens ”Her gror vi-pulje”, hvor biodiversitet og bæredygtighed er i fokus. Også her i Viborg er projekter blevet støttet.

På stenbroen i København får fodboldklubben Nørrebro United nu mulighed for at indrette et grønt samlingssted i en nedlagt skolegård til sine 2100 medlemmer. Og i Hurup i Nordjylland kan den lokale handelsstandsforening sammen med en lokal borgergruppe nu skabe ’Hurups vilde oaser’ – nye grønne byrum centralt i byen.

De støttede projekter fordeler sig bredt i landets fem regioner:

  • Region Hovedstaden: 22 projekter / 13,7 mio. kr.
  • Region Midtjylland: 25 projekter / 15 mio. kr.
  • Region Nordjylland: 13 projekter / 9,1 mio. kr.
  • Region Sjælland: 22 projekter / 13,7 mio. kr.
  • Region Syddanmark: 20 projekter / 10,7 mio. kr.

Flytbar by/sansehave og oplevelsesunivers for børn

Projektet etablerer en flytbar by/sansehave med lege- og oplevelsesområde på Hjultorvet i Viborg bestående af planter, blomster, træer, legeredskaber, familiespil og opholdsrum. Den flytbare byhave skal transformere bytorvet til et grønt og levende mødested, der bidrager til biodiversiteten og kan tilpasses forskellige aktiviteter og begivenheder året rundt. Projektet forestås af foreningen Vi er Viborg med en forventning om samarbejde med Viborg Miniskov og frivillige borgere med handicap gennem foreningen LEV omkring pasning og drift af byhaven.

Projektet er støttet med 500.000 kr.