“Creative Nights” i Makerspace Viborg: udfold din kreativitet

30. maj 2024
“Creative Nights” i Makerspace Viborg: udfold din kreativitet

Efter en meget velbesøgt debut i maj gentager Viborg Bibliotekerne arrangementet “Creative Nights i Makerspace” den 4. juni.

Her er det kreative interessefællesskab for voksne, der er i fokus. De interesserede, såvel som godt øvede, kan mødes og udveksle erfaringer, viden og idéer om forskellige maker-teknologier og materialer, metoder og teknikker.

“Men Creative Nights handler ikke kun om teknisk nørderi. Det er også aftener, hvor vi knytter bånd og deler vores projekter – uanset om de er store eller små. Nye og erfarne brugere af Makerspace mødes i nysgerrighedens tegn. Vi netværker, lærer hinanden at kende og skaber en hyggelig aften, hvor kreativiteten virkelig kan komme til udtryk,” fortæller kulturformidler Jonas Mæng.

Til arrangementet har de besøgende mulighed for at udfolde deres fantasi ved at lave tryk på t-shirts, muleposer og kopper. Laserskæreren kan skære præcise mønstre i træ, plastik eller metal, mens 3D-printeren kan skabe en håndgribelig version af dine idéer lag for lag. Det er også muligt at benytte sig af Makerspace-symaskinerne og sy tasker og tøj. Hvad med en badge til en særlig begivenhed, der også kan bæres som et smykke med et udtryk, der betyder noget for dig? Det er et oplagt rum til at vise, hvordan Viborgs titel som Unesco Creative City kan foldes ud i praksis af viborgenserne.

“Jeg glæder mig til en aften, hvor vi sammen kan udforske mulighederne og lade vores fantasi flyve i Makerspace Viborg. Det er gratis at deltage i arrangementet, og det kræver ingen tilmelding. Efter sommerferien regner vi med at arrangere endnu flere Creative Nights – måske krydret med nogle oplæg om relevante emner,” siger Jonas.

Creative Nights i Makerspace Viborg
Tirsdag 4. juni kl. 17-21 på Vesterbrogade 15, Viborg
Fri entré