600 børn bliver ”flyttemænd” for en dag

11. juni 2024
600 børn bliver ”flyttemænd” for en dag
Borgerne i Overlund kan glæde sig til en skole og et kulturhus i absolut topklasse, når Lysningen er klar til brug.

Fredag den 14. juni klokken 10.10 danner 600 børn og 50 lærere en lang flyttekæde, så de sammen kan flytte de første genstande fra Overlund Skole til Lysningen, der efter 7 års byggeri nu kan tages i brug

Efter 7 års ventetid bliver fredag den 14. juni 2024 en ganske særlig dag for elever og lærere på Overlund Skole.

Den dag er den nye skole og kulturhus, Lysningen, nemlig klar til indflytning, og derfor vil elever og ansatte på skolen klokken 10.10 sammen hjælpe hinanden med at flytte de første ting.

– Flytningen markerer et nyt og spændende kapitel for Overlund Skole, og vi inviterer alle i lokalområdet Overlund til at deltage i festlighederne. De begynder ved Overlund Skole og slutter ved Lysningen. Elever og lærere vil i en lang kæde bære skolesager, musikinstrumenter, idrætsudstyr, læringsmaterialer og andet skoleudstyr til Lysningen på Gl. Randersvej 35, fortæller formand for Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune, Katrine Fusager Rohde.

Hun håber, at rigtig mange vil møde op på dagen og deltage i den flytning, som mange har set frem til i lang tid.

Skaber sammenhæng

Det gælder også formand for Kultur-og Fritidsudvalget i Viborg Kommune, Mads Panny, der glæder sig til at Lysningen står færdig.  

Specielt glæder han sig til at se, hvad sammensmeltningen af skole og kulturhus giver af fordele og oplevelser for lokalsamfundet.

– Lysningen er et mix af en skole, et idrætscenter og et moderne forsamlingshus. Målet er at skabe sammenhæng på en helt ny måde, hvor skolebørn, foreningsaktive og mange andre kan mødes på nye måder. Derfor håber og forventer jeg, at Lysningen vil udvikle sig til at blive det centrale samlingssted i området, siger Mads Panny.

En dag de husker

I første omgang handler det dog om at sikre, at første del af flytningen bliver en god dag for børn og ansatte fra Overlund Skole.

– Flytningen til Lysningen markerer en milepæl for Overlund Skole. Når vores skolebørn og deres lærere i en lang kæde forbinder de 2 bygninger og flytter skolesager, er det et stærkt billede på fællesskab og sammenhold. Det er ikke bare en flytning til en ny skole, men en overgang hvor vi sammen bygger fremtiden for vores børn og skole, siger skoleleder, Stine Bohnstedt.

Lysningen er et kulturhus i Overlund, som rummer en ny og moderne skole og nye faciliteter og lokaler til forenings- og kulturlivets mange fritidsbrugere.

Byggeprojektet begyndte i 2017 og har kostet 275 millioner kroner.

/ritzau/