AI-strategi: Som besøg fra rummet for Viborgs virksomheder

12. juni 2024
AI-strategi: Som besøg fra rummet for Viborgs virksomheder

Er din virksomhed klar til den digitale revolution? Kunstig intelligens (AI) har taget verden med storm og bliver nu en uundgåelig del af vores hverdag og arbejdsliv. For virksomheder i Viborg er det afgørende at forstå og implementere en AI-strategi, der kan sikre fremtidens konkurrenceevne og vækst. Jesper Bove-Nielsen, forfatter til bogen “AI strategi – Drejebog for digital intelligens”, understreger, at AI bør behandles med samme undren og ydmyghed, som hvis vi stod over for rumvæsener i baghaven.

AI: Fra laboratorier til hverdag

Jesper Bove-Nielsen fremhæver, at AI har forladt forskernes laboratorier og er ved at blive en integreret del af virksomhedernes daglige drift. “Digitale intelligente rumvæsener – AI-liens – er landet, og mange virksomheder er allerede i gang på det strategiske niveau. Det gælder både store virksomheder som Novo Nordisk og Topsøe, men også mindre virksomheder,” siger Bove-Nielsen.

En strategisk nødvendighed

AI’s potentiale er enormt. Ifølge Goldman Sachs vil AI påvirke to tredjedele af alle job globalt og dramatisk øge den globale økonomi. Når AI anvendes korrekt, fungerer det som en kognitiv forstærker for medarbejderne og en kraftig løftestang for virksomhedens strategi, hvilket kan skabe både fornyet konkurrenceevne og store produktivitetsgevinster. Det er aldrig har været lettere eller billigere at komme i gang med AI, men der er også store risici ved at bruge AI uden en klar strategi.

En drejebog for succes

I sin nye bog giver Jesper Bove-Nielsen en detaljeret ramme for, hvordan virksomheder kan arbejde strategisk med AI. Bogen indeholder både den nyeste forskning og praktiske modeller, og den giver konkrete forslag til, hvordan man kan gøre AI til en kernekompetence i fremtidens organisation. “Vi skal ikke bruge kunstig intelligens bevidstløst med hovedet under armen. Vi skal have en strategi for AI,” advarer Bove-Nielsen.

Erfaring og ekspertise

Jesper Bove-Nielsen har arbejdet med digital forandring og strategi siden årtusindskiftet. Han har rådgivet, været iværksætter, foredragsholder og forfatter til flere toneangivende bøger om digital strategi og forandring. Efter at have ledet REMA 1000’s digitale transformation de sidste otte år, fokuserer han nu fuldt ud på kunstig intelligens-projekter, investeringer og bestyrelsesarbejde.

Viborgs virksomheder på AI-rejsen

Virksomheder i Viborg opfordres til at tage AI seriøst og integrere det i deres strategier. Den rette AI-strategi kan ikke kun styrke virksomhedens position, men også sikre, at den er klar til fremtidens udfordringer og muligheder. Med Jesper Bove-Nielsens nye bog som guide, har virksomhederne nu en unik mulighed for at tage de første skridt mod en AI-drevet fremtid.

Grib muligheden og vær med til at forme fremtidens erhvervsliv i Viborg med AI som din trofaste følgesvend!

Chat med AI-strategibogen Spintype.com/ai