Viborg deltager aktivt i ‘Vi cykler til arbejde’ kampagnen

13. juni 2024
Viborg deltager aktivt i ‘Vi cykler til arbejde’ kampagnen
Vinderholdet Trækronen fra Horsens vandt elcykler fra Gazelle til alle på holdet. Cyklistforbundet

Viborg Kommune har også deltaget aktivt i årets ‘Vi cykler til arbejde’-kampagne med imponerende resultater. Med 434 deltagere har kommunen vist stor engagement i at fremme sundhed og miljøbevidsthed gennem cykling.

De 434 deltagere fra Viborg har tilsammen cyklet 59.222,6 kilometer fordelt på 4.658 cykeldage. Dette har resulteret i en besparelse på 7.995,05 kg CO2. I gennemsnit havde deltagerne 10,73 cykeldage og tilbagelagde 136,46 kilometer hver.

På landsplan satte 57.484 deltagere sig i sadlen og tilbagelagde sammenlagt over 9,8 millioner kilometer, hvilket resulterede i en samfundsgevinst på hele 70 millioner kroner. Disse besparelser skyldes primært de sundhedsmæssige fordele ved cykling. Ifølge direktør i Cyklistforbundet, Kenneth Øhrberg Krag, viser denne kampagne den enorme fordel ved, at mange mennesker cykler.

”Hver gang, vi cykler en kilometer, giver det plus i samfundsregnskabet, så når 57.484 medarbejdere på danske arbejdspladser i maj måned cyklede cirka 9,8 millioner kilometer i vores kampagne, har vi som samfund sparet mange millioner kroner. Faktisk hele 70 millioner kroner. Det, synes jeg, er ret fantastisk, og det illustrerer virkelig den kæmpefordel, der er ved, at mange cykler,” siger Kenneth Øhrberg Krag.

Sundhedsgevinsterne ved at cykle er omfattende. Cykling nedsætter blandt andet risikoen for at få diabetes 2 betydeligt. For inaktive personer er risikoen for at udvikle type 2 diabetes 45 procent højere end for dem, der er tilstrækkeligt fysisk aktive. Også risikoen for hjerte-/karsygdomme og visse former for kræft falder ved regelmæssig cykling.

”Hvis du er inaktiv, kan man faktisk se en sundhedsmæssig effekt efter bare en times cykling om ugen. På den baggrund glæder jeg mig over, at vi for andet år i træk oplever stor fremgang i antallet af deltagere i Vi cykler til arbejde. Vi har næsten 8000 flere deltagere end sidste år, og det er meget tilfredsstillende,” fortsætter Kenneth Øhrberg Krag.

Flere og flere arbejdspladser ser nu fordelene ved at investere i medarbejdernes cykling. De daglige kilometer, som medarbejderne cykler, bidrager til færre sygedage, hvilket gavner både virksomhederne og samfundet. De deltagende i år har eksempelvis sparet virksomhederne og samfundet for i alt 8.182 sygedage.

Tal fra Viborg Kommune viser en markant deltagelse og engagement, der ikke kun gavner deltagerne selv, men også bidrager til en sundere og mere bæredygtig fremtid for samfundet.

For flere detaljer om resultaterne, besøg Resultater fra Viborg Kommune.