Endelig! 55,4 millioner kroner til trafiksikkerhed i Viborg

14. juni 2024
Endelig! 55,4 millioner kroner til trafiksikkerhed i Viborg
Billede fra googlemaps

Endelig bliver der gjort noget ved krydset på Rute 12  Herningvej/Ravnsbjergvej

Med midler fra puljen til bedre trafiksikkerhed bliver der nu sat gang i otte projekter, der skal nedbringe antallet af ulykker på statsvejene. Infrastrukturplan 2035 har afsat en pulje på 700 millioner kroner til forbedring af trafiksikkerheden, og for 2025 er der netop blevet enige om udmøntningen af 55,4 millioner kroner fra denne pulje.

Et livsfarligt kryds får en tiltrængt opgradering

Viborg har længe været plaget af ulykker i det berygtede kryds ved Herningvej/Ravnsbjergvej. Nu er der endelig afsat penge til at få lavet det om! Det er en længe ventet nyhed for både bilister og lokale beboere, som har oplevet mange farlige situationer i krydset.

Dette projekt er en del af en bredere indsats, der skal reducere antallet af krydsulykker på statsvejene. I tidligere år har fokus været på at mindske antallet af eneulykker og frontalkollisioner, men nu rettes opmærksomheden mod krydsulykker.

En del af en større plan

Dette projekt i Viborg er blot en del af de otte projekter, der får del i de 55,4 millioner kroner. Hvert projekt har til formål at forbedre trafiksikkerheden og reducere antallet af ulykker på statsvejene. Forligskredsen bag Infrastrukturplan 2035 har tydeligt markeret, at trafiksikkerhed er en høj prioritet, og med denne udmøntning viser de, at de er villige til at investere betydeligt i at gøre vejene sikrere for alle.

Med disse tiltag håber man, at antallet af ulykker i Viborgs farligste kryds vil falde markant, og at både bilister og fodgængere vil kunne færdes mere trygt. Det er en investering i fremtiden, der vil skabe mere sikre og effektive trafikforhold for alle.

Forligskredsen bag infrastrukturaftalen har prioriteret følgende 8 projekter, der finansieres af puljen

  • Rute 39 Hirtshalsmotorvejens afslutning, Hirtshals
  • Rute 21 Holbækmotorvejens afslutning Vigerslevvej/Folehaven, København
  • Rute 40 Skagenvej – Nørregade, Frederikshavn
  • Rute 24 T-kryds Haderslevvej/Kastrupvej, Gram
  • Rute 12  Herningvej/Ravnsbjergvej, Viborg
  • Rute 26 Viborgvej/Fuglsangvej, øst for Hammel
  • Rute 16 Hillerødmotorvejen, rampekryds ved Høje Gladsaxevej, Gladsaxe
  • Rute 469 Lunderskov – Grindsted, Kragelund-krydset, Billund