Ungt talent fejres: Kasper Bergmann Mortensen kåret til årets lærling

17. juni 2024
Ungt talent fejres: Kasper Bergmann Mortensen kåret til årets lærling
Vinder af Årets Lærling i Silkeborg-Viborg Kasper Bergmann Mortensen er netop udlært som industritekniker. Kasper får prisen for sin meget målrettede indsats. Her er han flankeret af borgmester i Silkeborg Helle Gade til højre og til venstre Pia Grandelag fra DI Silkeborg-Viborg og Jesper Kvistgaard, CSR Manager Grundfos.

Det sker i dag: Skills-vinder Kasper Bergmann Mortensen hædres som Årets Lærling i Silkeborg-Viborg.

Mandag den 17. juni kl. 14.30 får Kasper overrakt prisen på Grundfos i Bjerringbro.

Mandag den 17. juni bliver en stor dag for Kasper Bergmann Mortensen, som arbejder hos Grundfos i Bjerringbro. Han er netop blevet kåret til Årets Lærling i Silkeborg-Viborg af DI Silkeborg-Viborg. Borgmester i Silkeborg, Helle Gade, skal holde talen, mens Pia Grandelag fra DI Silkeborg-Viborg overrækker et diplom og et ur til Kasper kl. 14.30. Fejringen vil finde sted på Grundfos, og både kolleger og pressen er inviteret.

Målrettet indsats og stort talent

Kasper Bergmann Mortensen, som netop er udlært som industritekniker, har imponeret alle med sin målrettede indsats allerede fra starten af sin lærlingeperiode hos Grundfos. Jesper Kvistgaard, CSR Manager og uddannelsesansvarlig på Grundfos, roser Kasper:

“Kasper stiller hårde krav til sig selv og sit arbejde, men har alligevel et stort overskud til sine kolleger. Han er videbegærlig og meget ambitiøs. Det har drevet ham til at vinde DM i Skills i Industriteknik i 2023. Han er et stort talent,” siger Jesper Kvistgaard.

Årets Lærling udvalgt blandt mange talentfulde kandidater

Hvert år beder DI Silkeborg-Viborg deres 600 medlemmer om at indstille deres bedste lærlinge til prisen som Årets Lærling. I år blev der indstillet otte kandidater, som alle har udmærket sig fagligt og kollegialt. Prisen gives til en lærling, som viser flid, hjælpsomhed, energi, opfindsomhed og er “en god kammerat.” De indstillede lærlinge kommer fra forskellige brancher og typer af virksomheder.

En lys fremtid for erhvervslivet

Jacob Jensen, bestyrelsesleder i DI Silkeborg-Viborg, udtaler:

“Jeg bliver både imponeret og varm om hjertet, når jeg læser indstillingerne. Der er så mange dygtige unge mennesker, der brænder for deres fag og tager ansvar i hverdagen. Mange af dem bliver morgendagens ledere og selvstændige, så på den måde tænker jeg også, at fremtiden tegner lys for erhvervslivet i vores område. Kasper kunne helt sikkert blive en af dem, hvis han vil.”

/ritzau/