Skals Bibliotek genåbner i nye lokaler

18. juni 2024
Skals Bibliotek genåbner i nye lokaler
Det nye bibliotek i Skals

Skals Bibliotek har forladt sine gamle rammer på Ejstrupvej og er nu åbnet i splinternye lokaler på Kærvej 3. Det nye bibliotek deler nu plads med hjemmeplejen og udskolingsklasserne fra Skals Skole i den tidligere bankbygning. Foråret har været travlt for bibliotekarerne, som har brugt tiden på at pakke bøger og materialer ned og derefter indrette det nye, rummelige bibliotek på Kærvej.

En by med stor opbakning

I forbindelse med Skals Byfest 2023 inviterede Viborg Bibliotekerne og Skals Skole lokalbefolkningen på en rundvisning i det nye fælleshus. Den store interesse og støtte fra de lokale borgere tyder godt for fælleshusets fremtid. Viborg Bibliotekerne har arbejdet tæt sammen med styregruppen for at skabe de bedste rammer og tilbud til byens borgere.

Biblioteks- og borgerservicechef Britta Thuun-Petersen siger: ”Vi tror på, at samarbejdet om hverdagen og driften af det nye fælleshus bliver rigtig godt – og vi glæder os til at se det blomstre gennem lokalbefolkningens besøg og brug af tilbud og aktiviteter.”

Moderne faciliteter og nye muligheder

De nye lokaler byder på mange forbedringer for områdets beboere. Lokalerne er lysere og har mere plads til bøger og litteraturformidling. Hyggelige opholdsområder er indrettet, hvor folk i alle aldre kan samles om puslespil, brætspil eller blot læse en avis eller et magasin. Bygningen er også tilgængelig for kørestolsbrugere, hvilket understøtter ønsket om at skabe et inkluderende miljø.

Det nye fælleshus har et fleksibelt auditorium, perfekt til foredrag og kulturelle arrangementer. De nye rammer giver også mulighed for samarbejde med lokale ildsjæle for at skabe aktiviteter, der passer til borgernes ønsker og interesser.

Bibliotekar Jørgen Ledet udtaler: ”Fælleshuset har et stort potentiale som et samlingssted for flere af byens vigtige aktører og åbner op for nye muligheder for både byen og lokalområdet. Vi ser frem til at arbejde med og udforske disse muligheder sammen med borgerne i Skals.”

Fremtidige arrangementer

Til efteråret er der allerede planlagt en bogcafé på Skals Bibliotek. Lånere, der er registreret hos Viborg Bibliotekerne, kan få adgang til biblioteket alle ugens dage fra kl. 7-22, mens personlig betjening tilbydes mandag fra kl. 13-18, onsdag fra kl. 10-15 og torsdag fra kl. 13-17.

/ritzau/