Viborg Kommune indvier nye el-busser og køreplaner den 30. juni

19. juni 2024
Viborg Kommune indvier nye el-busser og køreplaner den 30. juni
Søndag den 30. juni markeres overgangen til en ny busplan og overgang til el-busser i Viborg Kommune. Foto: Lene Bækgaard Rasmussen

Søndag den 30. juni klokken 11.00 markerer en stor dag for Viborg Kommune. Nye køreplaner træder i kraft, og dieselbusserne erstattes af moderne el-busser. Målet er klart: færre tomme busser og flere afgange på de mest benyttede strækninger.

Fra og med søndag vil Viborg Kommune opleve en betydelig ændring i deres offentlige transportnetværk. Dieselbusserne bliver erstattet af nye, støjsvage og miljøvenlige el-busser, når U-Move overtager busdriften.

Bedre service og renere by

“Jeg er glad for, at vi nu får et busnet, der er bedre tilpasset borgernes behov. Med de nye planer sikrer vi forhåbentligt, at vi får færre tomme busser og bedre service på de vigtigste ruter. Samtidig bidrager de nye el-busser til en renere by,” siger Formand for Teknisk Udvalg i Viborg Kommune, Torsten Nielsen.

Indvielsen finder sted klokken 11.00 ved det nye superstoppested på Jernbanegade i Viborg. Udover taler og gratis sodavand får de fremmødte også mulighed for at se de nye, komfortable el-busser med lav indstigning og elektriske ramper. Disse forbedringer gør det lettere for kunder med cykler, barnevogne, rollatorer eller kørestole at benytte busserne.

“Jeg håber, at mange vil møde op i forbindelse med indvielsen og opleve de nye busser, men det vigtigste er, at flere borgere i Viborg Kommune kommer til at tage bussen fremover,” siger Torsten Nielsen.

Respons og kritik

Da busplanen var i høring, modtog Viborg Kommune mange kommentarer. Torsten Nielsen erkender, at der vil være kritikere af den nye plan, men understreger, at feedbacken er taget seriøst.

“Først og fremmest er det vigtigt at sige, at vi har lyttet til de kommentarer, der er kommet og har forsøgt at tilpasse planen efter dem. Det sagt, vil der altid være nogen, der oplever en ny køreplan som en forringelse for netop dem. Det er umuligt at undgå, når vi ændrer så markant på busruterne. Derfor er det også vigtigt for mig at understrege, at fokus har været at sikre, at busserne kører på de ruter, hvor passagererne er. Som byrådspolitiker, der er ansvarlig for at bruge borgernes penge, gør det altid lidt ondt, når jeg ser en tom bus. Jeg håber derfor, at det bliver et sjældent syn, når den nye busplan træder i kraft,” siger Torsten Nielsen.

Hjælp til det nye busnet

Midttrafik anbefaler at besøge Rejseplanen, inden man tager afsted med bussen i Viborg Kommune efter den 30. juni. Her kan man finde de nye ruter og køreplaner. Desuden besøger Midttrafiks mobile kundecenter Viborg Bibliotek den 27. juni fra kl. 10-13, hvor alle interesserede kan stille spørgsmål og få information om det nye busnet.

For mere information kan du besøge Midttrafiks hjemmeside, hvor du kan læse om ændringerne på de enkelte ruter og det kollektive trafiktilbud i de forskellige områder af kommunen.

Så kom og oplev overgangen til en grønnere og mere effektiv offentlig transport i Viborg på søndag!

/ritzau/