Er du fan af Andy Warhol? Oplev en eksklusiv særudstilling i Gudenåhuset!

20. juni 2024
Er du fan af Andy Warhol? Oplev en eksklusiv særudstilling i Gudenåhuset!

Gudenåhuset og Bjerringbro Bibliotek præsenterer i samarbejde med Bjerringbro Kunstforening denne sommer en enestående udstilling af Andy Warhols serigrafier. Samlingen, som tilhører den fynske kunstsamler Evan Frederiksen, kan opleves frem til midten af august i Gudenåhuset.

En unikt udstilling i Bjerringbro

Evan Frederiksens omfattende samling af Andy Warhols værker er hovedattraktionen på denne udstilling. Warhol, en af det 20. århundredes mest ikoniske kunstnere, er kendt for sin banebrydende brug af masseproduktion i kunst. Hans portrætter af berømtheder som Marilyn Monroe, som også kan ses på udstillingen, er verdenskendte. Warhols kunstneriske rejse begyndte i reklameverdenen, men han blev hurtigt en frontfigur inden for pop-art.

Diane Bæk Thomsen, formand for Bjerringbro Kunstforening, udtaler: “Vi er virkelig glade for at have fået denne mulighed i Bjerringbro. Det er jo en helt unik mulighed for på allertætteste hold at opleve og udbygge kendskabet til en af kunsthistoriens største navne lige her i vores lille midtjyske by.”

Evan Frederiksens Warhol samling

Den danske fotograf og kunstsamler Evan Frederiksen har gennem 40 år samlet på Warhols serigrafier. I 1980’erne arbejdede han direkte med Warhol i New York, hvor han blandt andet var med til at producere “Reigning Queens”, som inkluderer portrætter af de fire regerende dronninger på det tidspunkt, herunder Dronning Margrethe 2.

Frederiksen udgav også to af Warhols H. C. Andersen serier, som består af et portræt og tre papirklip i to forskellige variationer. Disse værker er også udstillet i Gudenåhuset i signeret og nummereret udgave.

Se udstillingen inden 15. august

Denne eksklusive udstilling indeholder store litografier, tryk og plakater af Warhols mest berømte værker. Besøgende kan opleve værker med direkte tilknytning til Danmark, inklusive portrætter af Dronning Margrethe 2. og H. C. Andersen.

Udstillingen er tilgængelig i Gudenåhuset frem til 15. august med åbningstider: mandag, tirsdag og onsdag kl. 10-18, torsdag og fredag kl. 10-17, og lørdag kl. 10-13.

Gå ikke glip af denne chance for at opleve Andy Warhols fantastiske kunstværker på nært hold!

/ritzau/