Poul Due Jensens Fond og Better Holding donerer millioner til Kløverfonden

27. juni 2024
Poul Due Jensens Fond og Better Holding donerer millioner til Kløverfonden

Viborg FF stiftede tidligere på året Kløverfonden, der er en almennyttig fond med det formål at tage et socialt og samfundsmæssigt ansvar. Kløverfonden har fået en fantastisk start med mange positive tilkendegivelser og en flot opbakning.

Senest har vi i denne uge fået tilsagn om 1,5 millioner kroner fra Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden), fordelt med 500.000 kr. i hvert af de kommende tre år, samt 1 million kroner fra Better Holding, fordelt med 200.000 kr. i hvert af de kommende fem år. Altså i alt 2,5 millioner kroner.  


– Vi er både stolte af og taknemmelige for, at Poul Due Jensens Fond og Better Holding bakker op om vores initiativ med Kløverfonden. Det er en blåstempling af hele projektet og idéen, og det giver os et fantastisk rygstød til det fremtidige arbejde, fortæller Rasmus Ingeman, leder af Kløverfonden. 


– Sammen har vi en fælles mission om at gøre en inkluderende og social forskel i vores område, og her hjælper donationer som disse os rigtig godt på vej. Som en nystiftet fond giver det os nogle unikke muligheder for hurtigt at komme i gang med nogle spændende projekter. Vi er meget taknemmelige, fortæller han. 

Inklusion og samfundsengagement 

Hos Poul Due Jensens Fond, stiftet af Grundfos’ grundlægger ved samme navn, er der også glæde over det nye samarbejde. 

Kim Nøhr Skibsted, fondsdirektør, Poul Due Jensens Fond, fortæller: 

– Først og fremmest er vi meget glade for den nærværende, engagerede og gode dialog, vi har haft med Kløverfonden.  

– Selvom Viborg FF er en ambitiøs fodboldklub med blik for det sportslige og kommercielle, så har det været meget tydeligt at mærke, at klubben gennem Kløverfonden brænder helhjertet for inklusion og samfundsengagement. Vores dialog har fra dag ét vist et kæmpe engagement hos dem, vi har snakket med. Det vil vi gerne bakke op om. 

– Endelig betyder Viborg FF en masse for mange mennesker i byen og det midtjyske område. Det skaber en særlig platform, hvor omdrejningspunktet er fællesskab og samhørighed. 

– Den platform rummer en unik mulighed for inklusion og socialt arbejde. Her kan idræt noget særligt, og vi håber bestemt, at Kløverfonden vil inspirere andre idrætsklubber i Danmark til noget lignende. Det er et flot initiativ, slutter Kim Nøhr Skibsted. 

Donationen fra Poul Due Jensens Fond løber fra 2024 til 2027, og den er en tillidsbaseret donation til forankring og udbredelse af Kløverfondens aktiviteter og initiativer i Viborg og Viborg kommune. 


Stærke værdier og en innovativ tilgang 

Også hos Better Holding er der stor glæde ved at bakke op om Kløverfonden. Fra Jesper Søgaard, stifter, lyder det: 

– Christian Kirk Rasmussen, jeg selv og vores familier er vokset op i og omkring Viborg og blev for tre år siden stolte medejere af Viborg FF. Lokalområdet er selvfølgelig stadig noget særligt for os, og da vi hørte om planerne med Kløverfonden, var vi ikke i tvivl om, at vi ville bakke op. 

– Viborg FF har allerede vist stærke værdier og en innovativ tilgang til at udvide fællesskabet gennem forskellige arrangementer udenfor banen. Vi synes, det giver så meget mening at etablere fonden og tage et endnu større socialt ansvar. Forhåbentligt kan vores bidrag over de næste fem år hjælpe fonden til en god start og et bæredygtigt setup i fremtiden, lyder det fra Jesper Søgaard. 

Vi takker både Poul Due Jensens Fond og Better Holding for den flotte donation til Kløverfonden – og glæder os meget til samarbejdet og til at leve op til tilliden.