Sommerferiesjov for børn på biblioteket

1. juli 2024
Sommerferiesjov for børn på biblioteket
Viborg Bibliotekerne

Sommerferien for skolebørn i Viborg Kommune er skudt i gang. Men hvad skal de lave, inden turen går til nær eller fjern sammen med familien?

Hvad med en tur på biblioteket? Her er fire ting, børnefamilier kan hygge sig med på Hovedbiblioteket i Viborg og Bjerringbro Bibliotek i sommerferien.

Ingen sommer uden Flunkerjagt 
Flunkernes lille rumskib lander igen på Hovedbiblioteket i Viborg, og de kække flunker er blevet endnu skrappere til at gemme sig. Flunkerfar Erik Kierkegaard har hjulpet dem endnu en gang med at finde de vildeste gemmesteder. Tag detektivhatten på og se, om I kan finde alle flunkerne – så får børnene en velfortjent flunkerjæger-badge. Det er muligt at tage på Flunkerjagt i bibliotekets betjente åbningstid i perioden 1. juli – 17. august. Der er fri entré.

Find Tintin og PawPatrol i Bjerringbro
Hvis det ikke er nok med én skattejagt, kan I med fordel besøge Bjerringbro Bibliotek i Gudenåhuset og prøve at finde figurerne fra kendte tegnefilm – også her vanker der en lille præmie til de vakse detektiver. Skattejagten kan afprøves frem til 9. august i bibliotekets betjente åbningstid. Derudover er der mulighed for at få en hyggestund både udendørs på legepladsen på Niels Due Jensens Plads samt indenfor i bibliotekets mange legezoner. Se bibliotekets åbningstiderne på viborgbib.dk/biblioteker

Bliv bibliotekets SommerBogTuber 
Har I lyst til at dele læsestunder og læseoplevelser fra familiens sommerferie? Bliv Viborg Bibliotekernes SommerBogTuber og send os en video eller foto med de skøreste og hyggeligste øjeblikke, hvor bogen/lydbogen spiller en central rolle. Eller hvad med at dele en anbefaling af den bedste bog, børnene har læst? Alle de gode input vil blive delt på Viborg Bibliotekernes YouTube-kanal og på infoskærmene. Find mere information på viborgbib.dk/born.

Lån en hængekøje og læs i Biblioteksparken
Hvis vejret viser sig fra sin pæne side, kan I også låne en hængekøje på børnebiblioteket i Viborg og hygge jer med en god bog i Biblioteksparken. Husk også, at I kan låne brætspil til at tage med hjem eller i sommerhuset. Og så er der jo selvfølgelig alle de gode historier i bøgerne og tegneserierne, samt lydbøger og podcasts på eReolen Go, der venter på at berige børnenes sommerferie.

Vi ses på Viborg Bibliotekerne!