AU Viborg: Den første universitetscampus i Danmark med opstaldning af heste

2. juli 2024
AU Viborg: Den første universitetscampus i Danmark med opstaldning af heste

AU Viborg byder nu som den eneste universitetscampus i Danmark studerende velkommen med muligheden for at opstalde deres heste på campus. Dette tiltag er blot en af flere initiativer, der skal gøre campuslivet mere attraktivt for de studerende.

Studieliv i det åbne landskab

Midt i det smukke landskab med slugter, skov og søer ligger AU Viborg. Her er der ikke kun plads til stalde og forsøgsmarker, men også til at 20 studerende på de nye uddannelser i Dyrevidenskab, Veterinærmedicin og Plante- og fødevarevidenskab kan opstalde deres heste. Til det nye år står et splinternyt staldanlæg klar sammen med en ridehal og folde til hestene.

Charlotte Lauridsen, institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab, forklarer: “At vi ligger, hvor vi ligger, har mange fordele, og en af dem er, at her er rigtig god plads. Derfor tilbyder vi en del af vores kommende studerende, at de kan få opstaldet deres hest hos os, så de ikke behøver at skilles fra den, når de rejser hjemmefra for at studere.”

En campus der favner bredt

AU Viborg har fokus på at skabe en campus, hvor de studerende har lyst til at blive hele dagen. Lauridsen fortsætter: “At tilbyde opstaldning af heste er noget, vi gør, fordi vi har pladsen, men også fordi vi på AU Viborg arbejder på at skabe en campus, hvor de studerende har lyst til at blive hele dagen. Det betyder, at de skal have mulighed for både at dygtiggøre sig, bevæge sig og dyrke deres fritidsinteresser i pauserne, og når undervisningen er slut.”

Faciliteter i verdensklasse

Der er stor aktivitet på AU Viborg frem mod studiestarten i august. Ombygningen af auditorier, laboratorier og læsepladser er i fuld gang, så de står klar til de nye studerende. Udendørs arbejdes der med stier til ridning, løb og cykling på AU Viborgs omkring 590 hektar store område. Der bliver også anlagt student farms, hvor de studerende kan eksperimentere med at dyrke deres egne afgrøder.

Charlotte Lauridsen ser frem til at byde de første studerende velkommen: “Vi glæder os til at byde de første studerende velkomne på en campus, der virkeliggør visionen om at tilbyde universitetsuddannelser tæt på praksis. Vores studerende kommer fra første dag tæt på dyrene, planterne og den nyeste forskning, så vi tør godt sige, at vi står med et helt unikt og attraktivt uddannelsestilbud her på AU Viborg.”

Fakta

  • Udover de 20 heste, som studerende kan få opstaldet, regner AU Viborg med selv at opbygge en hestebestand på 16 heste, der kan indgå i undervisningen på Veterinærmedicin og Dyrevidenskab.
  • Studerende, som får opstaldet deres hest på AU Viborg, skal som minimum vise deres heste frem som del af undervisningen i Veterinærmedicin og Dyremedicin i kurser om blandt andet adfærd, håndtering og ernæring.
  • Priser og vilkår for opstaldning af egen hest på AU Viborg ligger endnu ikke klar, men det forventes, at der kan meldes noget ud i starten af efteråret.
  • Tidligere regnede AU Viborg med, at de studerende kunne få opstaldet deres heste fra sidst på efteråret, men det er nu rykket til først i det nye år.
  • Det første år forventer Aarhus Universitet at optage op mod 90 studerende på AU Viborg fordelt med 30 studerende på hver af uddannelserne i Dyrevidenskab, Plante- og fødevarevidenskab og Veterinærmedicin.
  • Når de nye uddannelser er fuldt indfasede, regner Aarhus Universitet med, at AU Viborg vil rumme op mod 800-900 studerende.

AU Viborg er klar til at tage imod de første studerende på en campus, der ikke kun tilbyder en fantastisk uddannelse, men også muligheden for at have sin firbenede ven med. Det lyder som en vinderkombination!