Nyheder for vandrere og cyklister: Hærvejen får nyt liv!

2. juli 2024
Nyheder for vandrere og cyklister: Hærvejen får nyt liv!

Hærvejen lancerer ny identitet og digitale opdateringer! Nu bliver det nemmere for vandrere og cyklister at udforske Danmarks ikoniske Hærvejen. Med et nyt logo, en opdateret hjemmeside og en spritny app, er Hærvejen klar til at byde endnu flere eventyrlystne velkommen.

Hærvejen i nyt look: Modernisering og digital opgradering!

Hærvejen, den historiske rute for både vandrere og cyklister, får nu en markant ansigtsløftning. Med lanceringen af et moderniseret logo, en ny hjemmeside og en app, bliver det både spændende og let at finde vej og inspiration til eventyr langs ruten.

Nyt logo og visuel identitet

Hærvejens nye logo er en stiliseret fortolkning af bogstavet “H” og repræsenterer både rutens historiske dybde og moderne appel. Dette nye symbol samler de 15 kommuner og de ni destinationsselskaber langs ruten og skaber en følelse af enhed og sammenhæng.

Digitale opdateringer for bedre oplevelser

Den opdaterede hjemmeside og app er designet med brugervenlighed i tankerne. Nu kan du nemt finde praktiske oplysninger, rutekort og inspiration til din rejse. Borgmester Per Bach Laursen, formand for Udvikling Hærvejen, udtaler: “Vi er begejstrede for det nye logo, hjemmesiden og app’en, som markerer en ny æra for Hærvejen. Vi ser en stor værdi i den ensarthed, som hærvejen får visuelt på hele ruten, mens opdateringerne samtidig vil gøre det endnu mere attraktivt for både lokale og internationale besøgende at udforske vores smukke landskab og historiske seværdigheder langs hele vandre- og cykelruten.”

Nordea-fondens bidrag

Nordea-fonden har spillet en afgørende rolle i projektet ved at yde vedvarende støtte til Hærvejens udvikling. Christine Paludan-Müller, uddelingschef i Nordea-fonden, siger: “Det skal gerne være nemt at finde vej på Hærvejen – både for cyklister og vandrere. Det gælder fysisk på selve ruten, men også digitalt, når man skal finde ny inspiration og relevant information på mobilen eller computeren derhjemme. Derfor er det også en stor gevinst, at vi nu får en samlet visuel identitet, der kan udrulles på flere kanaler. Det er vigtigt for at udbrede kendskabet til Hærvejen – og dermed realisere det store udviklingsarbejde, som kommuner, destinationsselskaber og lokale aktører på ruterne er i fuld gang med.”

Fysisk og Digital Udrulning

Det nye logo vil snart kunne ses på alle digitale og trykte produkter, samt langs selve ruten. Derudover bliver der forberedt fysiske kort til både cykel- og vandreruten, og det opdaterede Hærvejspas kan findes ved Eventyrsport og Hærvejens Herberger, hvor rejsende kan stemple deres tur.

Den nye hjemmeside og app er tilgængelige nu, og alle interesserede kan besøge Hærvejens hjemmeside eller downloade appen fra App Store og Google Play Butik ved at søge på “Hærvejen”.

Fakta om hærvejen

  • Vandrerute: 638 km lang
  • Cykelrute: 454 km lang, kendt som national cykelrute nr. 3
  • Historie: Hærvejens historie går tusinder af år tilbage
  • Regioner: Ruterne løber gennem 3 regioner, 15 kommuner, 9 destinationsselskaber
  • Naturstyrelsen: 100 km af vandreruten og 40 km af cykelruten løber på Naturstyrelsens arealer

Med disse opdateringer står Hærvejen stærkere end nogensinde og er klar til at byde både nye og erfarne eventyrere velkommen!