Andel i 8,5 millioner fra landdistriktspuljen på vej til Løvel Butikshus

3. juli 2024
Andel i 8,5 millioner fra landdistriktspuljen på vej til Løvel Butikshus

Over 50 projekter i Jylland kan nu se frem til at realisere deres ambitioner takket være en betydelig bevilling fra landdistriktspuljen. Bevillingen er på i alt 8,5 millioner kroner og fordelt på mange interessante initiativer i Midtjylland, hvoraf et af dem er Løvel Butikshus.

Løvel Butikshus får nyt liv

Et af projekterne, der får glæde af bevillingen, er Løvel Butikshus i Viborg. Med en tildeling på 600.000 kroner vil Løvel Butikshus ApS kunne genetablere en butik i en ejendom, der tidligere har været brugt som brugsforening. Planerne involverer at købe ejendommen og gennemføre omfattende renoveringer, inklusive ombygning af lokaler, lægning af nye gulve, opdatering af installationer og indretning med butiksinventar. Ejendommen er allerede velindrettet til butiksformål, så projektet kræver kun mindre ændringer i indretningen. Ambitionen er at skabe en moderne butik, der kan tjene lokalsamfundet og skabe en ny dynamik i området.

Støtte til kultur og fritid

Ud over Løvel Butikshus vil bevillingen også støtte flere andre projekter inden for kultur og fritid i Jylland. Midlerne fra landdistriktspuljen har til formål at styrke og udvikle landdistrikterne ved at støtte initiativer, der kan skabe bedre levevilkår og økonomisk vækst. Projekter, der fremmer lokal kultur, sport og fritidsaktiviteter, vil få en væsentlig opgradering. Disse projekter spænder bredt og omfatter alt fra renovering af forsamlingshuse til etablering af nye kulturelle tilbud. Bevillingen er et vigtigt skridt mod at sikre, at indbyggerne i landdistrikterne har adgang til gode faciliteter og oplevelser.