Flotte ansøgertal til AU Viborg

7. juli 2024
Flotte ansøgertal til AU Viborg
376 unge har dyrlægeuddannelsen på AU Viborg som deres højeste ønske. Jesper Rais, AU

406 unge har valgt en uddannelse på Aarhus Universitets nye uddannelsescampus AU Viborg som deres førsteprioritet. Det er billedet, efter at de foreløbige tal for årets kvote 1-ansøgninger blev offentliggjort i dag.

Fra august 2024 bliver det for første gang muligt at læse en af de tre nye uddannelser Veterinærmedicin, Dyrevidenskab og Plante- og fødevarevidenskab på AU Viborg. Og dagens tal fra den koordinerede tilmelding viser, at det har rigtig mange unge lyst til.

Den store interesse glæder Finn Borchsenius, der er prodekan for uddannelse på Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet:

“Vi har arbejdet hårdt på at omdanne det eksisterende forskningscenter i Foulum, så det nu også kan være hjemsted for tre nye universitetsuddannelser. Jeg er stolt over de rammer, vi kan tilbyde de studerende, hvor de kommer helt tæt på både planterne, dyrene og forskningen. Derfor er jeg selvfølgelig også glad for den store interesse, der er for at studere på AU Viborg,” siger han og fortsætter:

”Der er hårdt brug for dygtige specialister, der kan udvikle nye løsninger til gavn for klima, miljø, biodiversitet og dyrevelfærd. Mange af de unge mennesker, der har søgt ind på AU Viborg, kommer til at gøre en forskel i den grønne omstilling af vores landbrugs- og fødevareproduktion, og når de er færdige med deres uddannelse, står arbejdsgiverne klar til at tage imod dem med åbne arme,” siger Finn Borchsenius.

Fakta

De foreløbige ansøgertal viser, at den nye dyrlægeuddannelse står for størstedelen af ansøgningerne til AU Viborg. 376 unge har haft Veterinærmedicin på AU Viborg som deres førsteprioritet, mens uddannelsen har modtaget 697 ansøgninger i alt. 25 unge har valgt Dyrevidenskab som deres førsteprioritet, her er det samlede ansøgertal 158.  5 unge har valgt Plante- og fødevarevidenskab som deres førsteprioritet, i alt har uddannelsen fået 33 ansøgninger.

I år udbydes de første 30 pladser på den nye bachelor i Veterinærmedicin, ligesom der udbydes 30 pladser på hver af de nye uddannelser i Dyrevidenskab og Plante- og fødevarevidenskab.

Aarhus Universitet regner med, at AU Viborg på sigt bliver en campus med op mod 800-900 studerende.

Alle ansøgere får svar på, om de har fået tilbudt en studieplads d. 26. juli 2024.

Læs om AU Viborg og de tre nye uddannelser her.

/ritzau/