Erhverv

Midtjyske virksomheder får nu hjælp til at træde ind på forsvarets milliardmarked

De kommende år vil både det danske forsvar og flere europæiske lande investere kraftigt i deres forsvar. Det omfatter alt fra infrastruktur og teknologi til materiel og serviceydelser. Det åbner op for nye forretningsmuligheder for midtjyske virksomheder, som måske ikke har overvejet at træde ind i forsvarssektoren før.

Midtjyske virksomheder får nu hjælp til at træde ind på forsvarets milliardmarked
Helle Berthold Rosenberg, direktør i Erhvervshus Midtjylland (Foto: Lars Reese / Via Ritzau)
Af Rikke Lund 5. marts 2025

Midtjyske virksomheder får mulighed for at udnytte milliardmarked i forsvarsindustrien

Der er store muligheder for vækst for midtjyske virksomheder, der ønsker at udvide deres forretningsområder. Den danske og internationale forsvarsindustri står nemlig foran massive investeringer, og Erhvervshus Midtjylland tilbyder nu hjælp til lokale virksomheder, der vil blive leverandør til dette milliardmarked.

“Vi har en ambition om, at de midtjyske virksomheder skal tiltrække så meget af investeringerne som muligt. Det skal vi hjælpe dem med at være i stand til – og vi skal have lokket nogle virksomheder ud af busken. Det er ikke sikkert, at man lige havde set sig selv som leverandør eller underleverandør til Forsvaret. Men vi vil gerne gøre virksomhederne nysgerrig på mulighederne, og i stand til at overveje, om det kunne være et nyt marked for dem,” siger Helle Berthold Rosenberg, direktør for Erhvervshus Midtjylland.

58 procent færre dødsfald siden 1990 – dansk luftforurening er i bedring

Læs også: 58 procent færre dødsfald siden 1990 – dansk luftforurening er i bedring

Hvad kræves der for at blive leverandør til Forsvaret?

I Forsvaret er det primært to instanser, der står for indkøb af varer og tjenesteydelser. Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) har ansvaret for alt fra materiel og IT til cybersikkerhed, og Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse (FES) står for blandt andet kantinedrift, ejendomstjenester og miljøforhold.

Men hvordan træder man ind i denne sektor som virksomhed? Hvilke krav skal man opfylde? Og hvordan kan man komme i spil som leverandør eller underleverandør?

Erhvervshus Midtjylland har samarbejdet med CenSec – Center for Defence, Space & Security – for at hjælpe interesserede virksomheder med at få de nødvendige svar og en klar plan. Interessen for dette webinar er stor, og der er allerede 130 tilmeldte.

“Nogle virksomheder tænker måske, at det er meget besværligt at komme ind på markedet og blive leverandør eller underleverandør til Forsvaret. Der er ingen tvivl om, at ”spillereglerne” er anderledes end på det civile marked, men vi vil gerne give virksomhederne indsigt i, hvordan de kommer i spil og overblik over de vigtigste trin for at blive leverandør. Og så vil vi opridse de muligheder og faldgruber, der er for underleverandører,” siger Kurt Kristensen, forretningsudvikler i Erhvervshus Midtjylland.

Webinaret giver også indsigt i eksportmuligheder og støtte fra Udenrigsministeriet til de virksomheder, der ønsker at operere på internationale forsvarsmarkeder.

Fakta om webinaret
Dato: 12. marts, kl. 10.00-11.00
Pris: Gratis
Tilmelding: Læs mere om programmet og tilmeld dig på CenSec’s hjemmeside

Byggebranchen skal forberede sig til en fremtid med råstofmangel

Læs også: Byggebranchen skal forberede sig til en fremtid med råstofmangel

Kritisk truet ål: Regeringens planer om fortsat fiskeri møder modstand fra miljøforkæmpere

Læs også: Kritisk truet ål: Regeringens planer om fortsat fiskeri møder modstand fra miljøforkæmpere